woensdag 6 juni 2012

Worstworkshop in de slagerij!


Een worstworkshop bij jou thuis. Een worstworkshop bij een traiteur. Bij een culi-evenement.Het blijven toch slappe aftreksels van de enige echte plaats waar je worst moet maken: in de slagerij! Tússen het vlees mét vlees werken. Mooier kan toch niet?
Wild Vleesch snapt dat maar al te goed. Is zelf regelmatig in de worstmakerij van z'n slager aan de slag. Biedt jou die mogelijkheid nu ook: een worstworkshop met open inschrijving op dinsdagavond 12 juni. Die plaats gaat vinden bij én in samenwerking met De Groene Weg slager Theo Pronk.
Na een rondleiding door het bedrijf en een inleiding van Theo over het vlees dat hij verkoopt en waaróm hij dat verkoopt, gaan we aan de slag met de workshop:
 • uitleg over worst: geschiedenis, bereiding en verpakking,
 • info over alle griezeligheden die het aangename leven kunnen verzieken of zelfs verkorten én hoe je die de baas kunt,
 • zelf verwerken van genoeg biologisch varkensvlees om per molenbemensing zo'n twee kilo worst te kunnen maken,
 • zelf je eigen kruidenmengsel voor je allereigenste worst maken,
 • vlees en kruiden mengen tot worstdeeg en dat in de darmen stoppen.
Bij de workshop krijg je een boekje met daarin precies beschreven hoe je worst maakt en een aantal recepten van beproefde worsten.
Tijdens de workshop maken we zowel verse worsten als te drogen worsten. De verse worsten neem je na afloop van de workshop mee naar huis. De te drogen worsten kun je een paar weken later bij De Groene Weg op komen halen.
Kunnen je buren genieten van door jou gemaakte salami. Of chorizo. Of ...
De kosten? Vallen reuze mee! Voor €50 ben je die avond van 7 uur tot een uur of 10 onder de pannen. En kom je thuis met je eigen zelfgemaakte worst!
Meedoen? Stuur me even een mailtje, dan zet ik je op de lijst!

2 opmerkingen:

 1. He Jammer! De datum komt net niet uit. Volgende keer doe ik zeker mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil je hierbij graag laten weten dat ik je foodblog heb opgenomen in onze foodblog-feed verzameling: ChefinaBox.collected.info. Een realtime overzicht van alle artikelen van alle Nederlandse foodblogs plus een aantal van de leukste Engelstalige. Voor iedereen die net zo van Foodblogs houdt als wij!

  Als je het een fijne pagina vindt zouden we het leuk vinden als je een linkje op je blog plaatst!

  Groetjes en blijf bloggen!

  Steven van Chef in a Box

  BeantwoordenVerwijderen